Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
23 Set
Notícies

La UPC celebra la jornada 'Alimentació sostenible per a les ciutats del futur' a la Boqueria

Experts en alimentació es van trobar ahir a la Boqueria per intentar donar respostes al repte d’alimentar les grans ciutats de forma sostenible en la jornada ‘Alimentació sostenible per a les ciutats del futur’ organitzada per l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (EEABB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Ana Moragues, investigadora Ramón y Cajal a la Universitat de Barcelona, Anna Maria Gras, directora de l’EEABB, Miquel Àngel Estrada, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, Anna Bach-Faig, directora del màster de Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Gabi Susana Nadal, ambientòloga i activista contra el malbaratament alimentari, i Joan Simó, coordinador de l’àmbit de Tecnologia Agroalimentària de la UPC, van participar en una jornada que va comptar també amb exemples de bones pràctiques aportats per Can Fisas, Smart Farming Labs, Terra Pagesa, FoodCoopBCN, Aprofitem els aliments i Groots.

Diversos aspectes de l’alimentació sostenible de les grans ciutats

Si Moragues, que és coautora del manual Alimentació sostenible: un manual per a ciutats, va analitzar el paper de les ciutats en la transformació del sistema alimentari, Gras va parlar de com augmentar els productes de proximitat, temporada i respectuosos amb el medi ambient i Estrada va exposar el projecte sobre el vehicle autònom i de mida reduïda ADD per als repartiments de mercaderies d’última milla. Els dos últims van intervenir també, amb Anna Bach-Faig i Gabi Susana Nadal, en la taula rodona final, moderada per Joan Simó, en la qual es van exposar solucions per alimentar les ciutats del futur de manera sostenible.

Pel que fa a les bones pràctiques, s’hi va poder conèixer l’agricultura ecològica de proximitat que practica Can Fisas, la de precisió amb instal·lacions mixtes de conreu d’Smart Farming Labs, el nou canal d’Unió de Pagesos per comercialitzar directament els productes catalans Terra Pagesa, el primer supermercat cooperatiu i participatiu de Barcelona FoodCoopBCN, la plataforma contra el malbaratament alimentari Aprofitem els aliments i la producció hiperlocal de vegetals que arriben vius al consumidor local de mans de Groots.

L’organització d’aquesta jornada és un dels projectes de la col·laboració entre la UPC i l’AMB en matèria d’alimentació sostenible, i s’enmarca en el cicle de debats Diàlegs Agroalimentaris de la UPC i el Pla d’Acció per a l’Alimentació Sostenible 2020-2023 de l’AMB, a més de ser una de les activitats organitzades amb motiu del nomenament de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.