Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
21 Oct
Recepta

Morterol de caça

Ingredients: 400 g de fetge de porc, 1 perdiu, 1 llebre, 1 llesca de pa de pagès de dos dies, 150 g de pinyons, 2 grans d’all, 200 g de llard de porc, romaní, clavell d’espècia, canyella, pebre vermell dolç, sal i pebre.

Preparació: Neteja el fetge y talla’l a daus gruixuts. Posa’l a coure en un pot amb aigua amb sal i, quan s’hagi endurit, treu-lo del foc, escórre’l i reserva’n l’aigua.

Neteja la llebre i la perdiu i reserva’n els fetges.

En una paella, fregeix la llebre i la perdiu amb el llard de porc. Afegeix-hi sal i pebre vermell i, quan estiguin fetes, treu-les de la paella i reserva-les.

Aromatitza el llard de porc amb què has fregit la perdiu i la llebre amb els alls, posa-hi pebre vermell i afegeix-hi els fetges picats i les carns esmicades. Cou-ho lentament amb l’aigua de coure el fetge de porc durant 20 minuts i afegeix-hi les espècies i la sal.

Fes el pa a engrunes, incorpora’l a la paella i barreja-ho bé. Continua coent-ho a foc lent i, al cap de 10 minuts, afegeix-hi els pinyons.

El punt idoni el trobaràs quan el morterol es desenganxi de les parets de la paella i es torni brillant. Serveix-lo ben calent.

Recepta de Pemar Carnisseries, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí