Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
23 Nov
Notícies

La Boqueria dona la benvinguda al Nadal amb l’encesa de llums

 El mercat de la Boqueria ha donat aquesta tarda la benvinguda al Nadal amb la tradicional encesa de llums. 


La imponent façana del mercat de la Boqueria s’il·lumina durant aquestes festes per donar la benvinguda a la ciutadania. Un arbre gegant, més de 300 metres de llums i elements nadalencs a les diferents parades complementen la decoració nadalenca del mercat, que en aquestes dates més que mai, ofereix els millors productes per omplir les taules de Nadal. 


“La il·luminació nadalenca del mercat és una eina essencial per a potenciar el teixit comercial de Ciutat Vella i en concret, de La Rambla, durant aquestes festes”, afirma Jordi Mas, president de la Junta de Comerciants del Mercat de la Boqueria. A més a més, el president ha destacat que tota la il·luminació és de sistema LED d’alt rendiment (amb més de 50.000 hores de vida útil) i de fil lluminós de baix consum.

Horaris especials


Enguany, excepcionalment el mercat romandrà obert pel pont de la Puríssima - 6 i 8 de desembre - i els diumenges 24 i 31 de desembre perquè la clientela pugui ultimar les compres nadalenques.


Anem a sopar, la Boqueria convida

Per vuitè any consecutiu, els alumnes de segon del Cicle d’Il·lustració de l’Escola Massana han sigut els encarregats de dissenyar el cartell de Nadal del mercat. Un jurat format pel xef Raül Balam, la periodista Sara Sans, l’acriu Cristina Brondo, el gerent del MACBA, Eduard Vicente, i la coordinadora del cicle de gràfica impresa de l'Escola Massana, Glòria Bonet, ha valorat les propostes i anunciarà el/la guanyador/a el pròxim divendres 1 de desembre.


Durant aquestes festes, el mercat sorteja 20 sopars dobles valorats en 100 € per comensal als restaurants Direkte Boqueria i Ca l’Isidre. Per participar, la clientela s’haurà d'acostar al Punt d’Informació i bescanviar els tiquets de compra per butlletes, una per cada 10 € de compra. Les butlletes es repartiran fins el 5 de gener de 2023. El dia 11 de gener s’anunciarà el nom dels guanyadors i guanyadores. 



Marató de xefs


El dia 2 de desembre, d’11 h a 19 h, el mercat llença la iniciativa ‘Marató de xefs, un dia replet de showcookings i tastos de la mà de reconeguts xefs i prescriptors gastronòmics a favor de la Fundació La Marató de TV3.


Al llarg de la jornada es duran a terme vuit showcookings - un cada hora - impartits per Carles Gaig (Gaig Barcelona), Jordi Esteve (Nectari Restaurant), Romain Fornell & Òscar Manresa (Caelis i Catalina Gavà Mar), Javier de las Muelas (Dry Martini), Quim Márquez  (El Quim de la Boqueria), Germán Espinosa (Mae Barcelona), Ada Parellada (Semproniana) i David Andrés (Via Veneto). 


Les sessions de cuina ràpida tindran aforament limitat i es duran a terme a l'Espai Boqueria. La donació mínima per assistir a cada un dels showcooking és de 5€. Els diners recaptats aniran destinats, íntegrament, a la Fundació La Marató de TV3.



Activitats durant els mesos de novembre i desembre 


Dilluns 27 de novembre, a les 11 h, el mercat retrà homenatge a Jaume Subirós, propietari i xef del Motel Empordà (Figueres), especialitzat en cuina de temporada i en l'evolució de les receptes de la cuina catalana tradicional, que mantenen l'equilibri ideal entre tradició i actualitat. Subirós va començar al Motel amb onze anys com a grum, i a poc a poc es va començar a endinsar en la cuina de la mà de Josep Mercader, fundador del Motel, que és considerat el pare de la cuina catalana moderna. Subirós és especialista en la cuina de producte amb tocs d'originalitat, que ja estan més que consolidats en la gastronomia catalana. Aquesta activitat s’emmarca en el ‘Consell de Savis’, un cicle d’homenatges a figures destacades de la gastronomia i la restauració, que han marcat tendència en la cuina catalana.


Dissabte 16 de desembre, d’11.30 a 13 h, celebrem un tast de sakes nadalenc a l’Espai Boqueria, conduït pel sake sommelier Roger Ortuño, director de Comerjapones.com. Durant el tast, els assistents descobriran els sakes ideals per a brindar per Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Casa Asia.