Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
19 Oct
Notícies

Nova edició del cicle 'Quotidià i extraordinari'

Sandra Patrone, especialista en menjar saludable i màster en Salut Pública, va conduir ahir la sessió ‘Cristianisme adventista, tradició vegana’ a l’Aula gastronòmica de la Boqueria, una de les cites de la nova edició del cicle ‘Quotidià i extraordinari: el menjar en les tradicions religioses’, organitzat per l’Oficina d’Afers Religiosos. Aquesta tercera edició, que incorporava el subtítol ‘Cos, terra i cosmos, el vincle sostenible’, es va celebrar en el marc de la Setmana de l’Alimentació Sostenible i va tenir com a línia conductora la relació entre l’espiritualitat i les pràctiques alimentàries.

Comissariada per l’escriptor i periodista Dídac P. Lagarriga, el cicle va comptar amb una sessió inaugural que es va dur a terme a la sala polivalent del mercat de Sant Antoni i va ser organitzada per Mercats de Barcelona i Espai Avinyó-Llengua i Cultura, i quatre presentacions amb degustació amb testimonis convidats que van parlar de la seva experiència personal amb l’alimentació i les seves creences.

Així, en la sessió que va tenir lloc a la Boqueria, Patrone, que també és directora del ministeri de salut de la unió espanyola de l’Església adventista, va fer una introducció al cristianisme adventista, en va explicar l’origen i la manera que tenen de donar valor al cos i a la salut, i s’hi van poder tastar versions vegades de plats elaborats tradicionalment amb carn, com ara hamburgueses de soja, blat i arròs vermell, o xoriço i botifarra negra elaborats amb llegums, a més de servir una truita de patates sense ou i un carrot cake vegà.

Les altres presentacions amb degustació de l’edició d’aquest any són ‘Cristianisme ortodox etíop, arrel sostenible’ (16 d’octubre, al restaurant Abissínia), a càrrec de Rahel Berhe; ‘Judaisme i islam, ecologia compartida’ (20 d’octubre, a la Casa Adret), a càrrec del binomi Projecte Toldot i Khadija Ouaryachi, i ‘Jainisme, sacralitzar la terra’ (21 d’octubre, al restaurant Maharaja), a càrrec de Virk Mohinder, cuiner d’origen indi.