Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
19 Mar
Notícies

Noves activitats gastronòmiques a la Boqueria

Després del tancament de les activitats del 180 aniversari del mercat, l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria n’inicia de noves, que es continuaran desenvolupant a l’Espai Boqueria i estaran relacionades amb el producte, l’alimentació, la cuina, la gastronomia i la cultura. La primera a posar-se en marxa és Gastroboqueria, una sèrie de tallers de cuina amb xefs de renom, per una banda, i comerciants del mercat, per l’altra, que presenten alguns dels seus productes i en fan propostes de cuina.

Donades les circumstàncies actuals, la nova tongada d’activitats es realitzarà en streaming a través del canal de youtube El Mercat de la Boqueria, però amb la voluntat que, quan sigui possible, tornin a ser presencials. No obstant això, quan arribi aquest moment es continuaran emetent també en streaming ja que s’ha valorat com a molt positiva l’experiència digital, iniciada l’any passat per poder dur a terme les activitats del programa d’aniversari del mercat.

L’arrencada d’aquestes activitats permet també als organitzadors, l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, repescar algunes de les propostes que formaven part del programa de celebracions de l’aniversari del mercat i que no es va poder dur a terme a causa de la situació sanitària. És el cas de les seccions Ben Acompanyats i Boqueria & Co.

Gastroboqueria encèn els fogons

Demà, 20 de març, arrenca la primera, Gastroboqueria, amb un taller de cuina amb el xef Carles Gaig. Gastroboqueria neix com una iniciativa en què tant cuiners de fora com de dins del mercat com venedors de la Boqueria elaboraran receptes amb productes del mercat. També hi haurà espai per a presentacions de productes i altres fórmules, sempre relacionades amb l’alimentació i la gastronomia.

Així, pel que fa a l’apartat dels xefs, estan programades sessions amb els cuiners David Andrés (Via Veneto) el 17 d’abril, Ada Parellada (Semproniana), el 22 de maig, Raül Balam (Moments) el 19 de juny, Marco Lecis (Bacaro) el 18 de setembre, Paolo Casagrande (Lasarte) el 23 d’octubre, i Arnau Muñío (Direkte Boqueria) el 20 de novembre.

Pel que fa a l’apartat dels comerciants, les sessions previstes són amb Rosa Gabaldà i el xef Anibal Bonino (Menuts Rosa) el 25 de març, Maria Dolores Oliveros (El Naranjito de la Boqueria) el 22 d’abril, Imma Roquet i Francesc Esteve (Olives Francesc) el 20 de maig, Montserrat Homs i Marc Sánchez (La Moianesa) el 17 de juny, Jaume i Lluïsa Ripoll (Peix Ripoll Estera) el 17 de setembre, Rosa Millán (Fruites Morilla) el 21 d’octubre i Josep Capdevila (Avinova) el 16 de desembre.

La cultura ve molt ben acompanyada

En el programa de l’aniversari de la Boqueria, la secció Ben Acompanyats es va pensar per poder realitzar accions conjuntes amb entitats, institucions i organismes veïns del mercat com el Liceu, el Palau Güell, el Macba, el Museu Marítim, La Virreina o l’Ateneu Barcelonès. La situació sanitària va impedir que es puguessin celebrar i ara l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria les vol recuperar, tot ampliant la convocatòria a entitats i particulars de tota la ciutat. Per això, el cartell d’aquesta secció serà molt variat i divers i inclourà també accions de format molt divers.

De moment s’està treballant amb representants dels organismes que ja formaven part del programa de l’aniversari per acabar de definir les accions conjuntes, però també s’han confirmat nous participants com Roger Ortuño, director i fundador de Comer Japonés, el web de referència sobre gastronomia del país nipó, o Inés Butrón, professora d’Història de la Gastronomia al CIB, responsable del web Atable i autora de diversos llibres, que oferirà una xerrada sobre el seu llibre Comer en España. De la cocina de subsistencia a la cocina de vanguardia. Ateses les característiques de la mateixa, les activitats d’aquesta secció s’aniran donant a conèixer puntualment a través de les xarxes socials de la Boqueira: Instagram, Twitter i Facebook.

Per a portar-ho tot a terme, l’Associació de Comerciants compta amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. Les directament relacionades amb la cuina compten, a més, amb el patrocini i la col·laboració de les empreses Damm i Castey, respectivament.