28 Mar
Notícies
Presentada la nova Aula Boqueria
Després de més d’un mes d’obres, l’Aula Boqueria es va presentar en societat completament renovada en un acte que va comptar amb la presència dels xefs Quim Márquez ‘El Quim de la Boqueria’ i Rafa Zafra, del restaurant Estimar. Durant l’acte, Salvador Capdevila, president de l’Associació de Comerciants del Mercat va considerar la presentació com un dels primers punts de partida dels actes de celebració del 180 aniversari del mercat, que arrencaran l’any 2020.
Per la seva part, Òscar Ubide, gerent del mercat va fer una breu presentació de la nova Aula Boqueria, destacant-ne el seu objectiu d’acostar els productes del mercat al client particular i el programa d’activitats ‘Els Dilluns de la Boqueria’, auspiciat per l’Associació de Comerciants. També va explicar breument la situació actual del mercat i els reptes amb què està treballant: la venda online, col·laboracions amb mercats del territori català i de fora –la Boqueria forma part dels 7 Magnífics, amb mercats de Londres, Budapest, Berlín, Seattle, Sydney i Melbourne- o la pròxima creació d’un espai de divulgació sobre el producte a la planta de vendes del mercat.
Més espai i millors instal·lacions
Daniel Jiménez de BcnKITCHEN, empresa que desenvolupa activitats gastronòmiques a l’Aula des del febrer del 2015, va explicar que amb la reforma s’ha guanyat espai perquè les activitats siguin totalment participatives i s’ha millorat la possibilitat de dur-ne a terme amb grups privats, des de reunions de treball fins a presentacions o showcookings. També s’han millorat les instal·lacions, la capacitat d’emmagatzematge i l’espai per a reunions. La reforma ha estat executada per l’empresa Mareva i l’espai de cuina ha tingut la col·laboració de Modulkit i el grup Cosentino.
Com a dada representativa d’aquesta nova etapa, només en un mes des de la reforma han passat per BcnKITCHEN-la Boqueria més de 500 persones en els diversos tallers organitzats per un equip de 10 persones, entre els quals xefs professionals del món de l’hostaleria.
Quim Márquez i Rafa Zafra, cuina a quatre mans
El toc gastronòmic a la presentació va anar a càrrec dels xefs Quim Márquez ‘El Quim de la Boqueria’ i Rafa Zafra, del restaurant Estimar. Van presentar una proposta que repensa el tradicional vermut amb protagonisme del mar a través dels productes del mercat: la proposta del Quim, ‘Vermut en llauna’ portava fons de carxofa, foie de rap en escabetx, gelatina de vermut de Falset, musclo en escabetx de vinagre de Riesling i xips de patata, mentre que la del Rafa, ‘Maremoto’ consistia en gamba vermella del Cap de Creus, escopinya, navalla i percebe gallecs, garoina de Roses, caviar i vinagreta d’escalunya i estragó.
La primera Aula dels mercats de Barcelona
L’Aula gastronòmica de la Boqueria va ser la primera d’aquestes característiques que es va obrir en un mercat de Barcelona per acollir tallers i demostracions de cuina. Inaugurada el 2002 amb l’objectiu de promoure els productes de temporada entre els clients del mercat, va sorgir de la unió temporal del Club de Xefs de Cuina de Catalunya i l’Associació de Comerciants de la Boqueria la qual, finalment, es va fer càrrec de la seva gestió al cent per cent.
Per les seves instal·lacions hi han passat Rafael Clarassó, Juan Arenas, Iker Erauzkin i Núria Baguena. En l’actualitat s’hi porta a terme el complet programa d’activitats gastronòmiques de l’empresa BcnKITCHEN, l’Escola de Cuina Boqueria d’Eulàlia Fargas i Els Dilluns de la Boqueria, el programa d’activitats organitzat per l’Associació de Comerciants del Mercat i que ja té programades activitats per als pròxims mesos d’abril, maig i juny (consulteu la secció d’agenda d’aquest web).
També és un espai disponible per a tot tipus d’activitats del món gastronòmic com ara gravacions de receptes, presentacions de campanyes gastronòmiques o de llibres de cuina. En aquests anys, l’Aula Boqueria s’ha convertit en un punt referent per a tot el món de la restauració catalana, pels diferents cursos i monogràfics que ha acollit, i en aquesta nova etapa es pretén fer-la molt més propera al ciutadà.
Per la seva part, Òscar Ubide, gerent del mercat va fer una breu presentació de la nova Aula Boqueria, destacant-ne el seu objectiu d’acostar els productes del mercat al client particular i el programa d’activitats ‘Els Dilluns de la Boqueria’, auspiciat per l’Associació de Comerciants. També va explicar breument la situació actual del mercat i els reptes amb què està treballant: la venda online, col·laboracions amb mercats del territori català i de fora –la Boqueria forma part dels 7 Magnífics, amb mercats de Londres, Budapest, Berlín, Seattle, Sydney i Melbourne- o la pròxima creació d’un espai de divulgació sobre el producte a la planta de vendes del mercat.
Més espai i millors instal·lacions
Daniel Jiménez de BcnKITCHEN, empresa que desenvolupa activitats gastronòmiques a l’Aula des del febrer del 2015, va explicar que amb la reforma s’ha guanyat espai perquè les activitats siguin totalment participatives i s’ha millorat la possibilitat de dur-ne a terme amb grups privats, des de reunions de treball fins a presentacions o showcookings. També s’han millorat les instal·lacions, la capacitat d’emmagatzematge i l’espai per a reunions. La reforma ha estat executada per l’empresa Mareva i l’espai de cuina ha tingut la col·laboració de Modulkit i el grup Cosentino.
Com a dada representativa d’aquesta nova etapa, només en un mes des de la reforma han passat per BcnKITCHEN-la Boqueria més de 500 persones en els diversos tallers organitzats per un equip de 10 persones, entre els quals xefs professionals del món de l’hostaleria.
Quim Márquez i Rafa Zafra, cuina a quatre mans
El toc gastronòmic a la presentació va anar a càrrec dels xefs Quim Márquez ‘El Quim de la Boqueria’ i Rafa Zafra, del restaurant Estimar. Van presentar una proposta que repensa el tradicional vermut amb protagonisme del mar a través dels productes del mercat: la proposta del Quim, ‘Vermut en llauna’ portava fons de carxofa, foie de rap en escabetx, gelatina de vermut de Falset, musclo en escabetx de vinagre de Riesling i xips de patata, mentre que la del Rafa, ‘Maremoto’ consistia en gamba vermella del Cap de Creus, escopinya, navalla i percebe gallecs, garoina de Roses, caviar i vinagreta d’escalunya i estragó.
La primera Aula dels mercats de Barcelona
L’Aula gastronòmica de la Boqueria va ser la primera d’aquestes característiques que es va obrir en un mercat de Barcelona per acollir tallers i demostracions de cuina. Inaugurada el 2002 amb l’objectiu de promoure els productes de temporada entre els clients del mercat, va sorgir de la unió temporal del Club de Xefs de Cuina de Catalunya i l’Associació de Comerciants de la Boqueria la qual, finalment, es va fer càrrec de la seva gestió al cent per cent.
Per les seves instal·lacions hi han passat Rafael Clarassó, Juan Arenas, Iker Erauzkin i Núria Baguena. En l’actualitat s’hi porta a terme el complet programa d’activitats gastronòmiques de l’empresa BcnKITCHEN, l’Escola de Cuina Boqueria d’Eulàlia Fargas i Els Dilluns de la Boqueria, el programa d’activitats organitzat per l’Associació de Comerciants del Mercat i que ja té programades activitats per als pròxims mesos d’abril, maig i juny (consulteu la secció d’agenda d’aquest web).
També és un espai disponible per a tot tipus d’activitats del món gastronòmic com ara gravacions de receptes, presentacions de campanyes gastronòmiques o de llibres de cuina. En aquests anys, l’Aula Boqueria s’ha convertit en un punt referent per a tot el món de la restauració catalana, pels diferents cursos i monogràfics que ha acollit, i en aquesta nova etapa es pretén fer-la molt més propera al ciutadà.