24 Mar
Producte
Aliments per al confinament: calamar
Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.
Avui us proposem el calamar, mol·lusc cefalòpode que es troba al mercat durant tot l’any. Baix en calories i greixos, és una bona font de proteïnes necessàries per mantenir els músculs en condicions. Tot i això, el seu contingut de colesterol és important, per tant no se n’ha d’abusar. Ric en minerals, ens ajuda a mantenir un bon nivell d’energia, ens cuida la memòria, frena l’envelliment cel·lular i regula la tiroide. Amb bona quantitat de vitamina A i col·lagen, enforteix ungles, cabells i dents.
El fet que sigui un animal que no té sang, n’allarga una mica més la conservació un cop comprat, tot i això en gaudirem més si el mengem el mateix dia que el comprem. Només comprats, els hem de rentar i netejar-los bé, tot retirant-ne la pell. Els guardarem a la nevera, tapats amb una bossa però sense comprimir-los. Si ho fem així, podem esperar a cuinar-los fins a l’endemà. També, un cop nets, els podem congelar i es mantindran en condicions òptimes durant 6 mesos.
S’acostuma a preparar a la romana o a l’andalusa, però és molt gustós guisat, amb la seva tinta o amb una base de sofregit, farcit o fet amb ceba. Si els fregim o els fem a la brasa, s’han de menjar de seguida, perquè si no es ressequen i es tornen durs. Guisats o amb salsa, ens aguantaran bé dos dies a la nevera i després els haurem d’escalfar a foc baix. També, un cop cuinats, els podem congelar i ens aguantaran de 2 a 3 mesos.
Avui us proposem el calamar, mol·lusc cefalòpode que es troba al mercat durant tot l’any. Baix en calories i greixos, és una bona font de proteïnes necessàries per mantenir els músculs en condicions. Tot i això, el seu contingut de colesterol és important, per tant no se n’ha d’abusar. Ric en minerals, ens ajuda a mantenir un bon nivell d’energia, ens cuida la memòria, frena l’envelliment cel·lular i regula la tiroide. Amb bona quantitat de vitamina A i col·lagen, enforteix ungles, cabells i dents.
El fet que sigui un animal que no té sang, n’allarga una mica més la conservació un cop comprat, tot i això en gaudirem més si el mengem el mateix dia que el comprem. Només comprats, els hem de rentar i netejar-los bé, tot retirant-ne la pell. Els guardarem a la nevera, tapats amb una bossa però sense comprimir-los. Si ho fem així, podem esperar a cuinar-los fins a l’endemà. També, un cop nets, els podem congelar i es mantindran en condicions òptimes durant 6 mesos.
S’acostuma a preparar a la romana o a l’andalusa, però és molt gustós guisat, amb la seva tinta o amb una base de sofregit, farcit o fet amb ceba. Si els fregim o els fem a la brasa, s’han de menjar de seguida, perquè si no es ressequen i es tornen durs. Guisats o amb salsa, ens aguantaran bé dos dies a la nevera i després els haurem d’escalfar a foc baix. També, un cop cuinats, els podem congelar i ens aguantaran de 2 a 3 mesos.