Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
11 Abr
Producte

Aliments per al confinament: espàrrec

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Avui us proposem l’espàrrec, la tija tendra de l’esparreguera. N’hi ha de tres classes: els blancs, els verds i els silvestres. Els primers són d’aquest color perquè creixen sota terra i són els més dolços i tendres, tot i que tenen menys antioxidants que els altres. Els verds, de la mateixa espècie que els blancs, són els de cultiu de temporada, i els silvestres es poden recollir a la primavera pels camps i boscos de casa nostra.

Els verds tenen el moment òptim al maig i juny, però a l’abril ja comencen a arribar al mercat, perquè es comencen a collir al març, tant els silvestres com els de cultiu. Baix en calories i sal, no té greixos i és una bona font de vitamines antioxidants (C, E i A). També té minerals com el sofre i el potassi.

Conté clorofil·la, d’aquí el seu color verd, té efecte diurètic i és bo per a la hipertensió o la retenció de líquids. Però com que té força purines, les persones que pateixen d’àcid úric, gota o pedres al ronyó provocades per l’àcid úric n’han de menjar amb precaució.

Quan els comprem, triarem els que tinguin les puntes tancades i compactes, amb la tija recta i un color verd uniforme en tota l’hortalissa. Amb el pas dels dies, es tornen durs, per tant és millor menjar-los poc després de comprar-los. Però si els volem guardar a la nevera i que no perdin propietats, els embolicarem amb un drap humit.