Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
08 Abr
Producte

Aliments per al confinament: ou

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Avui us proposem l’ou, un aliment complet per les seves propietats: la clara conté proteïnes d’alt valor biològic i aigua, mentre que el rovell té greixos, proteïnes, minerals i vitamines. El 65 per cent d’aquests greixos són insaturats, o sigui bons per a la salut cardiovascular. Té poques calories i sí que té colesterol, però els estudis indiquen que el seu consum no comporta risc cardiovascular en persones sanes. I també que calories i colesterol augmenten en funció de la cocció que en fem i, en especial, de la resta de la nostra dieta.

Pel que fa als minerals, podem destacar el fòsfor, zinc, ferro, iode i seleni. Té gairebé totes les vitamines, en espècial la D, necessària per fixar el calci dels ossos, i molt útil en aquests moments en què no podem disfrutar del sol tant com voldríem.

Al mercat els trobarem sempre frescos, però per conservar-los a casa, cal posar-los a la nevera. I no a la porta, en aquells recipients en forma d’ouera que porten moltes neveres, sinó a l’interior, ja que a la porta, en obrir-la i tancar-la sovint, els fem patir canvis de temperatura que els poden espatllar. La millor manera de col·locar-los a l’ouera és amb al part punxeguda cap avall. Sabrem si no són frescos quan, en submergir-los en aigua amb sal, suren o quan, un cop oberts, no tenen el rovell arrodonit i la clara densa. Tot i que no cal, hi ha persones que prefereixen netejar-ne la closca, que funciona com una barrera natural de protecció del contingut. Si sou dels que ho feu, recordeu fer-ho amb un drap sec, mai amb aigua.

Molt versàtils a la cuina, encara que la manera més habitual de menjar-los és sols –en truita, ferrats, remenats, bullits, passats per aigua, al vapor, escalfats...-, també formen part de salses, quiches, soufflés i de gran part de la rebosteria.