Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
01 Abr
Producte

Aliments per al confinament: verat

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Avui us proposem el verat, un peix blau -és a dir té més del 5% de greix i per tant aporta més contingut energètic que el peix blanc- amb abundància d’omega 3, un àcid gras de qualitat i bo per al sistema cardiovascular. Conté també minerals com potassi, fósfor, magnesi, ferro –tot i que en quantitats inferiros a la carn- i iode, que va molt bé per al nostre metabolisme, ja que regula el nivell d’energia i el funcionament correcte de les cèl·lules.

La seva temporada va del febrer al maig, que és també quan és més econòmic, i els experts recomanen el consum d’entre 2 i 3 racions a la setmana de peix blau. Per treure’n tots els beneficis nutricionals, millor cuinar-lo amb coccions suaus o marinats. Tant en un cas com en l’altre, no li retirarem la pell ja que, a part que porta força feina perquè està molt adherida, pot espatllar la textura de la seva carn.

Si ens decidim per la cocció, com que ja porta greix, millor que sigui lleugera com ara la planxa, el forn, el microones o a la papillota, i així es digereix millor que fregit o amb salsa. Si optem per marinar-lo, caldrà congelar-lo prèviament per prevenir l’anisakis. En qualsevol cas, les persones amb gota o nivells alts d’àcid úric han d’evitar menjar-ne.

Quan els comprem, escollim els més petits, que tenen millor qualitat, i fixem-nos que tinguin la pell brillant i la carn consistent. Com que es un peix que mostra signes de falta de frescor al cap de poc d’haver sigut pescat, si no l’hem de cuinar el mateix dia de la compra o l’endemà, el millor és congelar-lo. És un peix amb bastantes espines, per tant, si l’hem comprat per als menuts de casa, una bona opció és fer-ne hamburgueses o mandonguilles, o també demanar a la peixatera que ens el prepari amb lloms, per fer a la planxa, tot i que així no quedaran nets d’espines del tot i caldrà vigilar mentre es menja.