Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
14 Des
Producte

Brie trufat, ‘mantecados’ Felipe II i ‘Panettone’

També és Nadal per als amants del formatge i des de la Formatgeria Elisa us proposen un brie trufat de La Maison de la Truffe de París. I no és un brie qualsevol sinó que és de llet crua –al no estar pasteuritzat és molt més gustós- i va farcit amb la tòfona melanosporum. I com ens mengem aquesta meravella? Tal qual, sense additius. Cal treure’l de la nevera una hora abans perquè al menjar-lo deixi anar tot el seu gust. L’Albert el recomana com a aperitiu, ja que no el veu com a plat de postre per la tòfona, i el podreu comprar a 79,95 €/kg.

Si sou més de formatges de la terra, al seu taulell n’hi ha una desena de proximitat, cent per cent artesans, bàsicament tous o mig tous i de vaca, cabra i ovella. Provenen de diversos llocs de Catalunya i de productors amb qui treballa habitualment, per tant són de confiança. Deixeu-vos aconsellar.

No tot són formatges a la parada de l’Albert que, com que li agrada molt el dolç i pensant en els que són com ell, també suggereix els ‘mantecados’ Felipe II, els més reconeguts del món, elaborats a mà a Vitòria, d’un en un i numerats. No són ni farinosos ni dolços ni tenen cap altre gust que no sigui el dels seus ingredients -llard de porc, ametlles i sucre glass-, només en té per Nadal i els podreu comprar a 36,50€/kg.

I si no concebeu unes festes nadalenques sense un panettone, l’Albert en té uns d’elaborats al poble de Villa Bartolomea, a la regió de Verona. Tots són de mig quilo, aptes per a vegetarians i en té de tres classes (el típic de panses, de xocolata i de marrón glacé) amb un preu de venda entre 18 i 25 €. Si, un cop obert, el guardeu amb el cel·lofan que porta, ben lligat amb el llaç i fora de la nevera, us aguantarà bé dues setmanetes.

La Formatgeria Elisa és a la Boqueria des del 1949. Van començar venent galetes i caramels i, després la mare de l’Albert va introduir els formatges. Ell s’hi va afegir fa 20 anys i s’ha anat especialitzant en formatges de fora i d’aquí fins arribar a les més de 200 varietats que té actualment.