14 Des
Producte
Brie trufat, ‘mantecados’ Felipe II i ‘Panettone’

També és Nadal per als amants del formatge i des de la Formatgeria Elisa us proposen un brie trufat de La Maison de la Truffe de París. I no és un brie qualsevol sinó que és de llet crua –al no estar pasteuritzat és molt més gustós- i va farcit amb la tòfona melanosporum. I com ens mengem aquesta meravella? Tal qual, sense additius. Cal treure’l de la nevera una hora abans perquè al menjar-lo deixi anar tot el seu gust. L’Albert el recomana com a aperitiu, ja que no el veu com a plat de postre per la tòfona, i el podreu comprar a 79,95 €/kg.
Si sou més de formatges de la terra, al seu taulell n’hi ha una desena de proximitat, cent per cent artesans, bàsicament tous o mig tous i de vaca, cabra i ovella. Provenen de diversos llocs de Catalunya i de productors amb qui treballa habitualment, per tant són de confiança. Deixeu-vos aconsellar.
No tot són formatges a la parada de l’Albert que, com que li agrada molt el dolç i pensant en els que són com ell, també suggereix els ‘mantecados’ Felipe II, els més reconeguts del món, elaborats a mà a Vitòria, d’un en un i numerats. No són ni farinosos ni dolços ni tenen cap altre gust que no sigui el dels seus ingredients -llard de porc, ametlles i sucre glass-, només en té per Nadal i els podreu comprar a 36,50€/kg.
I si no concebeu unes festes nadalenques sense un panettone, l’Albert en té uns d’elaborats al poble de Villa Bartolomea, a la regió de Verona. Tots són de mig quilo, aptes per a vegetarians i en té de tres classes (el típic de panses, de xocolata i de marrón glacé) amb un preu de venda entre 18 i 25 €. Si, un cop obert, el guardeu amb el cel·lofan que porta, ben lligat amb el llaç i fora de la nevera, us aguantarà bé dues setmanetes.
La Formatgeria Elisa és a la Boqueria des del 1949. Van començar venent galetes i caramels i, després la mare de l’Albert va introduir els formatges. Ell s’hi va afegir fa 20 anys i s’ha anat especialitzant en formatges de fora i d’aquí fins arribar a les més de 200 varietats que té actualment.
Si sou més de formatges de la terra, al seu taulell n’hi ha una desena de proximitat, cent per cent artesans, bàsicament tous o mig tous i de vaca, cabra i ovella. Provenen de diversos llocs de Catalunya i de productors amb qui treballa habitualment, per tant són de confiança. Deixeu-vos aconsellar.
No tot són formatges a la parada de l’Albert que, com que li agrada molt el dolç i pensant en els que són com ell, també suggereix els ‘mantecados’ Felipe II, els més reconeguts del món, elaborats a mà a Vitòria, d’un en un i numerats. No són ni farinosos ni dolços ni tenen cap altre gust que no sigui el dels seus ingredients -llard de porc, ametlles i sucre glass-, només en té per Nadal i els podreu comprar a 36,50€/kg.
I si no concebeu unes festes nadalenques sense un panettone, l’Albert en té uns d’elaborats al poble de Villa Bartolomea, a la regió de Verona. Tots són de mig quilo, aptes per a vegetarians i en té de tres classes (el típic de panses, de xocolata i de marrón glacé) amb un preu de venda entre 18 i 25 €. Si, un cop obert, el guardeu amb el cel·lofan que porta, ben lligat amb el llaç i fora de la nevera, us aguantarà bé dues setmanetes.
La Formatgeria Elisa és a la Boqueria des del 1949. Van començar venent galetes i caramels i, després la mare de l’Albert va introduir els formatges. Ell s’hi va afegir fa 20 anys i s’ha anat especialitzant en formatges de fora i d’aquí fins arribar a les més de 200 varietats que té actualment.