05 Jun
Producte
Carbassó
Cosina de la carbassa i el cogombre, aquesta hortalissa d’estiu que conté un 95 % d’aigua, comparteix amb els seus parents un alt contingut d’antioxidants. Es pot menjar tant cru com cuit i és molt versàtil a la cuina.
Amb una quantitat important de vitamina C, el carbassó també té àcid fòlic i betacarotens que ens ajuden a mantenir la retina i la pell sanes. A més, és ric en minerals com el potassi, que li dóna propietats diurètiques, i el magnesi, que juga un paper destacat en la formació d’óssos i dents.
De digestió fàcil, en especial si el coem poc –al vapor o escaldat- o si el mengem cru, les seves llavors contenen fibra, que ajuda a reduir el colesterol i afavoreix la floral intestinal.
A l’hora de cuinar-lo, millor evitar els fregits o planxes, que n’eliminen la vitamina C, i tenir en compte que, en tenir molt aigua, es continua coent un cop retirat del foc. Per això és millor apagar-lo quan encara està ‘al dente’.
Amb una quantitat important de vitamina C, el carbassó també té àcid fòlic i betacarotens que ens ajuden a mantenir la retina i la pell sanes. A més, és ric en minerals com el potassi, que li dóna propietats diurètiques, i el magnesi, que juga un paper destacat en la formació d’óssos i dents.
De digestió fàcil, en especial si el coem poc –al vapor o escaldat- o si el mengem cru, les seves llavors contenen fibra, que ajuda a reduir el colesterol i afavoreix la floral intestinal.
A l’hora de cuinar-lo, millor evitar els fregits o planxes, que n’eliminen la vitamina C, i tenir en compte que, en tenir molt aigua, es continua coent un cop retirat del foc. Per això és millor apagar-lo quan encara està ‘al dente’.