Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
08 Gen
Producte

Espinac

Bona font d’aigua i fibra, els espinacs poden ser de dos tipus: els espinosos i els llisos, tot i que els que es cultiven normalment són els híbrids. Es poden menjar de gener a juny i d’octubre a desembre, aporten poques calories i tenen un alt contingut de vitamines i minerals, per això és molt recomanable incloure’ls en la dieta de persones grans, adolescents i infants –menys els menors d’un any.

Aporten una bona quantitat de vitamina C, sempre que no siguin massa cuits (de 15 a 20 minuts com a molt), vitamina A, bona per a la vista i la pell, i les del grup B, especialment B9 (àcid fòlic), a més de minerals com calci, ferro, magnesi, potassi, sodi, fòsfor i iode. Pel calci que conté no són recomanables per a les persones propenses als càlculs renals.

A l’hora de comprar-los, triarem els de color verd brillant i uniforme, amb fulles d’aspecte fresc i tendre. Si no els podem menjar de seguida, es conserven uns dies a la nevera dins d’una bossa de plàstic. També els podem congelar: els netegem amb aigua, en treiem la sorra abans d’escaldar-los, els escorren i els fiquem en bosses al congelador.