01 Abr
Producte
Plantar verdures foranes al Baix Llobregat
A la parada, igual que als seus camps, en Keyta Madi barreja bledes i pak choi, albergínies i okra, tomàquets i upa, fonoll i carbassa de pelegrí, remolatxa i mongeta llarga, pastanagues i flor d’hibiscus... Treballa uns camps que té llogats al Baix Llobregat, repartits entre Sant Feliu i Sant Boi, perquè en aquesta comarca ja no queden camps lliures. Això i la dificultat d’aconseguir un contracte de lloguer dels camps durant set anys, que és el temps de producció continuada exigit per obtenir el certificat de producte ecològic, van fer que descartés produir-ne al cent per cent després de dos anys de provar-ho. Tot i això, continua sent poc partidari de fer servir productes químics, encara que reconeix que en alguns casos, com l’albergínia, s’ha de fer si es vol salvar la producció.
Originari de Mali, tot i que porta 18 anys a Catalunya on va arribar procedent de França, li agradava treballar la terra i per això, després de passar un temps en un escorxador a Girona, va estar aprenent amb un pagès durant dos anys. Un cop aconseguits els seus propis camps, el pas següent va ser venir a vendre a la Boqueria, on el podeu trobar des del juny de l’any 2017. És dels pocs de la zona que cultiva aquest tipus de productes i ha treballat de valent per aconseguir adaptar-ne alguns al terreny, com ara la mongeta llarga que, a causa de la calor es mor en 15 dies i per això és millor plantar-la a la tardor, igual com el pak choi, que s’espiga de seguida. També n’hi ha hagut altres que no ho ha aconseguit, com el yakatú, una mena de tomàquet verd d’origen africà, per culpa d’una aranya vermella que se’l menja.
Diu que té clients fixos per a productes com l’okra o l’upa i que tot i que la majoria dels seus clients són asiàtics, també en té de catalans que, un cop ho proven, sempre repeteixen. Durant la conversa entre venda i venda, ens avisa que si toquem els bitxos havaneros, no es toquem després nas, ulls o boca sense retar-nos les mans, perquè ens picaran molt; ens explica que la fulla d’hibiscus es menja bullida i la flor, beguda, afegida al te, o que l’okra es pot menjar en truita, al vapor o guisada amb carn o peix. I que és molt bona per als diabètics –que n’han de menjar dues de crues al dia- a més de tenir efecte digestiu.
Si voleu provar nous productes i fer una mica de conversa, el trobeu dimarts, dijous i dissabtes a la plaça de les pageses.
Originari de Mali, tot i que porta 18 anys a Catalunya on va arribar procedent de França, li agradava treballar la terra i per això, després de passar un temps en un escorxador a Girona, va estar aprenent amb un pagès durant dos anys. Un cop aconseguits els seus propis camps, el pas següent va ser venir a vendre a la Boqueria, on el podeu trobar des del juny de l’any 2017. És dels pocs de la zona que cultiva aquest tipus de productes i ha treballat de valent per aconseguir adaptar-ne alguns al terreny, com ara la mongeta llarga que, a causa de la calor es mor en 15 dies i per això és millor plantar-la a la tardor, igual com el pak choi, que s’espiga de seguida. També n’hi ha hagut altres que no ho ha aconseguit, com el yakatú, una mena de tomàquet verd d’origen africà, per culpa d’una aranya vermella que se’l menja.
Diu que té clients fixos per a productes com l’okra o l’upa i que tot i que la majoria dels seus clients són asiàtics, també en té de catalans que, un cop ho proven, sempre repeteixen. Durant la conversa entre venda i venda, ens avisa que si toquem els bitxos havaneros, no es toquem després nas, ulls o boca sense retar-nos les mans, perquè ens picaran molt; ens explica que la fulla d’hibiscus es menja bullida i la flor, beguda, afegida al te, o que l’okra es pot menjar en truita, al vapor o guisada amb carn o peix. I que és molt bona per als diabètics –que n’han de menjar dues de crues al dia- a més de tenir efecte digestiu.
Si voleu provar nous productes i fer una mica de conversa, el trobeu dimarts, dijous i dissabtes a la plaça de les pageses.