Arròs amb vi negre
Ingredients: 500 g d’arròs bomba, 3 cebes mitjanes, 80 g de formatge ratllat, 1 ampolla de vi negre (de qualitat), 150 ml d’oli, 1 cullerada petita de fines herbes seques i sal.
Preparació: Comença rentant la ceba, tallant-la en juliana i sofregint-la en una cassola de fang, sense que arribi a agafar color. Llavors hi aboques l’arròs, l’enroseixes tot remenant-lo bé durant 4 minuts. Hi afegeixes sal i les herbes i ho regues amb el vi. Ho deixes coure durant 16 minuts.
Passat aquest temps i amb el foc apagat, hi afegeixes una part del formatge ratllat, ho barreges bé amb l’arròs i escampes la resta de formatge per sobre.
Poses la cassola al forn, a 180 graus, i gratines l’arròs fins que quedi daurat (uns 3 minuts).
El serveixes amb unes llesques de pa torrat al voltant.
Recepta de La Carte des Vins, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí