Bunyols de bacallà
Ingredients: 250 g de bacallà engrunat i dessalat, 1 ceba de Figueres, 1 pebrot verd (tipus italià), 50 g de farina + 200 g de farina, 200 ml de cervesa, 50 ml d’aigua amb gas, oli d’oliva i julivert.
Preparació: En una paella amb un raig d’oli, cou la ceba i el pebrot verd picats finament. Un cop estovats, afegeix-hi el bacallà i barreja-ho. Incorpora-hi el julivert picat ben fi i 50 grams de farina. Deixa-ho reposar a la nevera.
En un altre recipient, barreja la resta de la farina amb la cervesa i l’aigua fins que et quedi una salsa espessa i sense grumolls. Agafa petites cullerades de pasta de bacalla, súca-les a la salsa i fregeix-les en oli ben calent i abundant.
Recepta de Bacallaneria Pujamar, del llibre Boqueria Gourmand, de Jordi Mas i Òscar Ubide