Canelons d'espinacs
Ingredients: 12 làmines de canelons, 2 k d’espinacs, 100 g de panses, 1 grapat de pinyons, 1 ceba, 2 grans d’all, 50 g de formatge emmental ratllat, 300 ml de crema de llet, 150 ml de salsa de tomàquet, 300 ml de salsa beixamel, sal i pebre.
Preparació: Cou els canalons i estira’ls sobre un drap de cuina.
Pela i pica la ceba i els grans d’all, sofregeix-ho tot en una cassola juntament amb els pinyons i les panses. Afegeix-hi els espinacs i ofega’ls uns minuts. Aboca-hi la crema de llet i salpebra-ho tot. Barreja-ho bé i deixa que la crema s’evapori una mica. Retira la cassola del foc i farceix les làmines dels canelons.
Unta una safata de forn amb mantega i col·loca-hi els canelons. Cobreix-los amb la salsa beixamel i la de tomàquet. Posa-hi per sobre formatge ratllat i gratina-ho al forn a 190 graus.
Recepta de La Masia de la Boqueria, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí