Cuixa de cabrit al forn
Ingredients: 4 cuixes de cabrit de 200 g, 2 cebes, 2 tomàquets madurs, 2 patates petites per persona (opcional), 50 g de sèmola cuita per persona (opcional), ½ cabeça d’alls, 300 ml d’aigua, 1 got de vi blanc o d’aigua, 1 cullerada d’anís estrellat, oli d’oliva, 1 canonet de canyella, sal i pebre.
Preparació: En una plata de forn, col·loca-hi les cuixes, els tomàquets oberts per la meitat, les cebes tallades a quarts, els alls trinxats, el canonet de canyella i l’anís.
Rega-ho amb un raig d’oli i l’aigua, salpebra-ho i afegeix-hi el vi. Rosteix-lo al forn durant 15 minuts a 190 graus.
Un cop reduït el vi, ves-hi afegint aigua i que cogui durant 30 minuts més. Gira les cuixes perquè s’enroseixin per totes bandes.
Pots afegir patates a la plata, com a guarnició del cabrit. També el pots acompanyar amb sèmola cuita.
Recepta de Carns Soler Capella, del llibre Boqueria Gourmand, de Jordi Mas i Òscar Ubide