Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
22 Feb
Recepta

Musclos gratinats amb maionesa de safrà sobre xip d’arròs negre

Ingredients: 800 g de musclo de roca

Per a l’arròs negre:  200 g d’arròs rodó perlat, 4 g de tinta de calamar, 2 grans d’all, 2 cebes, 600 ml de fumet de peix, oli, sal i 300 g de farina de blat per fer les galetes.

Per a la maionesa de safrà: 4 brins de safrà, 1 cullerada de vinagre de poma, 1 ou sencer i un rovell, 150 ml d’oli de blat de moro o gira-sol de bona qualitat i sal.

 

Preparació:

Comencem per l’arròs negre tot sofregint les cebes picades petites, els alls, la tinta i l’oli d’oliva. Hi aboquem l’arròs, el remenem perquè s’embruti de tinta i hi afegim el fumet i la sal. El deixem coure 20 minuts, fins que s’hagi begut tot el suc.

Llavors fem la galeta, tot triturant l’arròs i la farina de blat amb una batedora elèctrica. Ens ha de quedar una massa que puguem treballar amb les mans.

Fem un cilindre amb la massa d’arròs i farina i en tallem rodelles. Les aplanem amb un corró i les fregim en una paella. Un cop fetes, les reservem sobre paper absorbent perquè treguin l’excés d’oli.

Comencem amb la maionesa de safrà tot esmicolant els brins de safrà amb el vinagre i deixant-los uns 5 minuts.  Fiquem el vinagre de safrà i la resta d’ingredients en un got i ho batem amb la batedora tocant el fons, sense aixecar-ne el braç. Quan veiem que es comença a lligar, ens ajudem amb el moviment per acabar de muntar-la.

Col·loquem els musclos nets en una safata, a sobre de cadascun els posem una mica de maionesa i els gratinem al forn. També queden perfectes amb un toc de bufador.

Un cop gratinats els posem sobre una galeta d’arròs. Si tenim alguna herba marina, com fonoll marí o alguna alga, li afegim, que hi acompanya molt bé. I ja els podem servir.

Recepta de la xef Iolanda Bustos per al taller Boqueliciosa del Boqueria180.

Mira'n el vídeo aquí.