Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
17 Ago
Recepta

Mussaca

Ingredients: 1 k d’albergínies, 500 g de carn de xai picada, 250 g de tomàquet ratllat, entre 5 i 10 fulles de menta, julivert, 20 g d’alfàbrega, 2 cebes mitjanes o grosses, all (pot ser fins a una cabeça sencera), un polsim de canyella, sal, pebre, 3 o 4 ous, oli d’oliva, 40 g de farina, 250 ml de llet, pa ratllat i 300 g de formatge tipus colònia.

Per a la salsa blanca: 6 cullerades d’oli, 2 gots de llet, 4 o 5 cullerades de farina, 2 o 3 ous.

Preparació: Pela les albergínies i talla-les longitudinalment a rodelles molt fines d’uns 3 mil·límetres, Posa-les dins d’un bol amb aigua salada un mínim de 2 hores perque treguin l’amargor.

Per fer el farciment, salta amb oli les cebes, els alls picats, les herbes, la canyella i la carn. Afegeix-hi el tomaquet i, quan tregui el suc, la sal i el pebre. Finalment, afegeix-hi el pat ratllat perquè absorbeixi bé el suc i quedi sec.

Per fer la salsa blanca, posa l’oli en una cassola i, quan estigui calent, afegeix-hi la farina. Remena-ho durant uns minuts. Afegeix-hi la llet bullent i deixa-ho coure tot uns minuts, sense deixar de remenar. Deixa-ho refredar, afegeix-hi 2 o 3 ous i barreja-ho bé.

Per muntar la mussaca, en una safata que pugui anar al forn unta el fons amb oli, posa-hi una capa d’albergínies, una capa de farcit, una altra capa d’albergínies, una capa de salsa blanca i, finalment, una capa de pa ratllat. Afegeix-hi el formatge, ratllat, i posa-ho tot al forn fins que estigui daurat.

 

Recepta de Symposion Sabor Grec, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí