Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
15 Feb
Recepta

Sopa de Verges

Ingredients: 1 boleta de sagí enfarinada (de la mida d’un cigró), 1 ceba petita tallada a quarts, 1 osset de pernil de 25 g, 60 g de cigró del país (posar en remull, amb bicarbonat, unes 12 hores abans), 120 g de mongeta del ganxet (posar en remull unes 12 hores abans), 40 g de gorgil (passat per la màquina de picar), 130 g de gallina, a daus petits, 100 g de costelló de vedella, a daus petits, 100 g de costelló de porc, a daus petits, 25 g de xai pit o coll, a daus, 400 g de trumfes (patates), tallades en juliana gruixuda, 40 g d’arròs de Pals, 60 g de fideus gruixuts, 1 grapadet de sal, 4 g de pebre vermell dolç, que disoldrem al brou i 1 pessic de pebre negre

 

Preparació:

Posem a bullir dos litres d’aigua i, quan arrenqui el bull, hi afegim el sagí, la ceba i l’osset de pernil. Mantenim el bull 10 minuts.

Hi afegim el gorgil picat, i els cigrons, la sal i el pebre. Passats 30 minuts, hi afegim la gallina.

Quan arrenqui el bull, hi afegim la vedella. Quan tornem a recuperar el bull, hi afegim el porc. I quan tornem a recuperar altre cop el bull, el xai. Deixem bullir a foc lent.

Passada 1 hora i mitja hi afegim les mongetes del ganxet. Deixem passar 30 minuts. Separem un got de brou i hi dissolem el pebre vermell. Ho afegim a l’olla. Passats uns altres 30 minuts, hi afegim les trumfes.

Al cap de 15 minuts, hi aboquem l’arròs. I, finalment, passats 10 minuts més, hi afegim els fideus. Rectifiquem de sal i pebre. Deixem fer xup xup uns últims 7-8 minuts i ja la podem servir.

*Si trobeu la sopa molt espessa, podeu tenir preparat a part mig litre de brou i afegir-lo, butllint, abans d’acabar la cocció.

Recepta del cuiner major Joan Maria Brusi per al taller Boqueliciosa del Boqueria180.

Mira'n el vídeo aquí.