Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
20 Abr
Recepta

Raviolis d'espinacs i ricotta

Ingredients: Per a la massa: 1 kg de farina, 4 ous, 1 tassa d’aigua i sal.

Per al farcit: 1 kg d’espinacs frescos, 500 g de ricotta, 200 g de formatge parmesà ratllat, 50 g de nous, sal, pebre i nou moscada.

Per a la salsa: ½ got d’oli, 4 grans d’all, 500 g de tomàquet triturat, ½ branqueta d’alfàbrega, 1 fulla de llorer, sal i pebre.

Preparació: Fes primer la massa: barreja la farina amb els ous i ves-hi afegint aigua fins que et quedi una massa uniforme i ferma.

Ara fes el farcit: pica els espinacs ben fins, sense el tronc. Tritura les nous i barreja-ho tot amb la ricotta i el parmesà. Condimenta-ho.

Fes els raviolis: estira finament una capa de la massa. Fes boletes amb el farcit i ves-les situant sobre la massa, deixant un espai entre cada unitat. Cobreix la massa i les boletes amb la massa restant i comprimeix bé amb els dits l’espai que hi ha entre les boletes del farciment. Talla els raviolis amb una rodeta talladora o un ganivet.

Fes la salsa: enrosseix a la paella amb oli l’all tallat a làmines. Afegeix-hi el llorer i enrosseix-lo un minut. Aboca-hi el tomàquet i deixa’l coure 30 minuts. Afegeix-hi l’alfàbrega i deixa-ho 10 minuts més. Rectifica de sal i pebre.

Finalment, bull la pasta uns 30 segons, escórre-la, aboca-hi la salsa per sobre i ja els pots servir.

Recepta de Pazzta 920, del llibre La Cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí